Strand & duinen van Egmond

Niet alleen in de zomer is de Egmondse kust een heerlijke vakantiebestemming, ook in de herfst- en winterperiode zult u zich hier zeker niet vervelen. Eindeloze strand- en duinwandelingen maken, terwijl de zilte zeelucht en de (frisse) zeewind door de haren waait. Zeker weten dat u zich prima vermaakt in Egmond en weer fris naar huis gaat.

STRAND: even een frisse neus halen, een strandwandeling maken en lekker uitwaaien. Heerlijk relaxen, de blik op oneindig, pootjebaden, vliegeren, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, flaneren langs de boulevard met zicht op het Egmondse strand en de zee… Kinderen vermaken zich op het strand met schelpen zoeken en vliegeren. Met maar liefst een lengte van 24 kilometer staat het Egmondse strand bekend als een van de populairste en schoonste stranden van Nederland.

EGMONDSE DUINEN: het Egmondse duingebied is een adembenemende plek om tot rust te komen, ver weg van de drukte en alledaagse beslommeringen. In de Egmondse duinen is zoveel moois te zien en te ontdekken, ze nodigen ook uit tot wandelen en fietsen, het hele jaar door! U zult versteld staan van de fraaie vogels, schattige konijnen en prachtige planten. Delen van het duinreservaat worden begraasd door wilde paarden en Schotse Hooglanders. 

Bijzonder in het Egmondse duinengebied zijn de duinlandjes (op z'n Derps: Duinlankies). Als u door de duinen dwaalt, zult u zich verbazen over de aanwezigheid van grote aantallen akkertjes en landjes. Dit zeedorpenlandschap is alleen bij Egmond min of meer in oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Vele Egmondse bewoners (Derpers) telen hier nog hun eigen groenten en 'piepers' en zijn nog dagelijks bezig met deze vorm van vrijetijdsbesteding.